jajka

Labskaus

Dania z wieprzowiny

Labskaus to tradycyjne danie kuchni północnoniemieckiej, szczególnie popularne w Hamburgu. To rodzaj mięsnego gulaszu podawany z ziemniakami i innymi dodatkami.…

Omlet z serem

Omlet

Omlet z serem to danie bardzo proste do przygotowania, do jego usmażenia potrzebujemy: 3 jajka 3 łyżki startego żółtego sera…

Omlet jajeczny

Omlet

Żeby przyrządzić omlet jajeczny potrzebujemy następujących składników: 4 jajka, 4 łyżki mleka, ćwierć łyżki soli, 2 łyżki masła Roztrzepać jaja,…

Zabielana zupa z bułek

Zupy

Do ugotowania zabielanej zupy z bułek potrzebujemy: 20 dag bułki suchej 2 litry wody lub wywar z warzyw 5 dag…

Omlet z pieczarkami

Omlet

Składniki: 30 dag pieczarek, 5 dag masła, 5 jajek, 5 łyżek mąki, 3 łyżki wody mineralnej, sól, pieprz, papryka drobno…

Pasztet wielkanocny

Pasztet

Sposób przyrządzenia wielkanocnego pasztetu: Mięso z królika i dzika podsmażyć z cebulą, dodać sparzoną wątróbkę i przyprawy, a następnie dusić…

Schab faszerowany

Dania ze schabu

Oto sposób na przyrządzenie faszerowanego schabu: Aby przygotować faszerowany schab, należy dokładnie umyć mięso i osuszyć. Następnie długim nożem trzeba…