Rolady z kurczaka Dania z kurczaka Przygotowanie rolad z kurczaka jest dość proste – w celu uzyskania 4 pojedynczych piersi z kurczaka, należy każdą podwójną pierś…
Roladki wołowe po polsku Dania z wołowiny Żeby przyrządzić roladki wołowe po polsku należny najpierw rozbić plastry mięsa, posolić je, oprószyć pieprzem i odstawić na chwilę. Jedną…
Sos żurawinowy Sosy Niezwykle efektowny i jednocześnie prosty w wykonaniu sos żurawinowy. Aby go przyrządzić żurawinę, imbir oraz brzoskwinię kroimy nożem na niewielkie…
Kotlety cielęce z makaronem i warzywami Dania z cielęciny To dosyć prosty przepis na makaron z warzywami z kotletami cielęcymi w roli głównej. Na początek cielęcinę należy pokroić na…
Klasyczny stek Oscar Steki 6 steków z tylnej polędwicy wołowej (po 200 g każdy), lub około 1 kg rostbefu bez kości, podzielonego na steki…
Omlet z serem Omlet Omlet z serem to danie bardzo proste do przygotowania, do jego usmażenia potrzebujemy: 3 jajka 3 łyżki startego żółtego sera…
Steki w sosie chrzanowym Steki Steki w sosie chrzanowym są doskonałym wyborem dla miłośników intensywnego smaku i aromatu chrzanu. Można je podać z ziemniakami lub…
Baranina z ryżem i cytryną Dania z baraniny baranina 1 kg 2 cytryny 1 cebula 250 g masła ryż 500 g sól, pieprz Mięso oczyścić, pokroić na porcje.…
Omlet jajeczny Omlet Żeby przyrządzić omlet jajeczny potrzebujemy następujących składników: 4 jajka, 4 łyżki mleka, ćwierć łyżki soli, 2 łyżki masła Roztrzepać jaja,…
Zupa bananowa Zupy Sposób przygotowania zupy bananowej: Cebulę należy obrać i pokroić w kosteczkę. Rozgrzać w garnku masło, dodać cebulę i wyciśnięty ząbek…