Forszmak zapiekany

Żeby przygotować forszmak zapiekany potrzebować będziemy gotowaną lub smażoną baraninę, wołowinę, lub, cielęcinę bądź też śledzie (najpierw wymoczone, oczyszczone od skory i ości). Mięso należy przepościć przez maszynkę do mięsa z siatką z gęstymi oczkami. Kolejny krok rozgniecenie ugotowanych ziemniaków i zmieszanie ich z podsmażoną na maśle cebulą. Do tak przygotowanych składników dodajemy 2 łyżki… Czytaj dalej Forszmak zapiekany

Kotlety cielęce z makaronem i warzywami

To dosyć prosty przepis na makaron z warzywami z kotletami cielęcymi w roli głównej. Na początek cielęcinę należy pokroić na cienkie kotlety, a następnie rozbić dokładnie. Przygotować miskę z rozbitym jajkiem oraz talerz z mąką. Do maki dosypać trochę pieprzu. Kotlety zanurzyć w mące i jajku, a następnie kłaść na rozgrzane masło, krótko smażyć obu… Czytaj dalej Kotlety cielęce z makaronem i warzywami