Żeberka w miodzie

Oto przepis na żeberka w miodzie, który nadaje im słodko-pikantny smak. W misce wymieszaj miód, sos sojowy, musztardę, olej roślinny, posiekany czosnek oraz ewentualne przyprawy, takie jak starty imbir, papryka czy chilli. Żeberka umyj i osusz. Następnie umieść je w dużym naczyniu lub w worku do pieczenia. Polej żeberka przygotowaną marynatą, równomiernie je obsługując. Upewnij… Czytaj dalej Żeberka w miodzie

Żeberka pieczone

Żeberka pieczone to smaczne i soczyste danie, które jest idealne na grillu lub w piekarniku. Oto prosty przepis na żeberka pieczone. Wymieszaj sos sojowy, miód (lub syrop klonowy), musztardę, posiekany czosnek, olej roślinny oraz dodatkowe przyprawy, jeśli używasz, w misce, tworząc marynatę. Żeberka umyj i osusz. Następnie umieść je w dużym naczyniu lub w worku… Czytaj dalej Żeberka pieczone

Pieczeń wieprzowa

Aby przyrządzić pieczeń wieprzową w pierwszej kolejności należy mięso umyć i obsączyć. Czosnek obrać, ząbki zgnieść w prasce, wymieszać z solą i pieprzem, mieszaniną tą nacieramy dokładnie mięso, zawijamy w folię i na kilka godzin odstawiamy do lodówki. Po wyjęciu mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na złoty na maśle z oliwą uważając aby się… Czytaj dalej Pieczeń wieprzowa

Labskaus

Labskaus to tradycyjne danie kuchni północnoniemieckiej, szczególnie popularne w Hamburgu. To rodzaj mięsnego gulaszu podawany z ziemniakami i innymi dodatkami. Aby je wykonać potrzebne nam będą następujące składniki. Składniki na Labskaus 750 g ziemniaków 350 g peklowanej wołowiny 150 g peklowanej wieprzowiny 2 cebule łyżka margaryny ogórki marynowane pieprz gałka muszkatołowa 1/2 ząbka czosnku 4… Czytaj dalej Labskaus