Knedle z mięsem

Knedle z mięsem to sycące danie, które może stanowić samodzielne danie lub być częścią obiadu. Oto prosty przepis na knedle z mięsem. Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ziemniaki ostygną, przetrzyj je przez tarkę lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków, aby uzyskać gładką… Czytaj dalej Knedle z mięsem

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Knedle

Knedle z truskawkami

Knedle z truskawkami to smaczne danie, które można podać jako deser lub słodką przekąskę. Oto prosty przepis na knedle z truskawkami. Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ziemniaki ostygną, przetrzyj je przez tarkę lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków, aby uzyskać gładką masę.… Czytaj dalej Knedle z truskawkami

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Knedle

Knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami to pyszne i tradycyjne danie kuchni polskiej. Są to kluski ziemniaczane wypełnione słodkimi śliwkami. Oto prosty przepis na knedle ze śliwkami. Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Gdy ziemniaki ostygną, przetrzyj je przez tarkę lub przeciśnij przez praskę do ziemniaków, aby… Czytaj dalej Knedle ze śliwkami

Opublikowano
Umieszczono w kategoriach: Knedle

Knedle z wędzonką

Składniki niezbędne aby przygotować knedle z wędzonką: 12 dag bułki czerstwej (3 kajzerki) 35 dag mąki 2 dag margaryny 15 dag boczku wędzonego 200 ml mleka 1 jajko 5 g proszku do pieczenia sól, majeranek, bazylia Bułkę należy pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm i zrumienić na margarynie. Boczek ugotować, wystudzić, pokroić w… Czytaj dalej Knedle z wędzonką