Sos chrzanowy

Sos chrzanowy to popularny sos o ostrym i pikantnym smaku, który często towarzyszy mięsom, rybom, danym ziemniaczanym i sałatom. Sos chrzanowy świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, takim jak wołowina czy wieprzowina, a także z rybami, jak łosoś czy dorsz. Możesz go również serwować do ziemniaków, jajek czy jako dip do warzyw. To uniwersalny sos … Dowiedz się więcej

Steki w sosie chrzanowym

Steki w sosie chrzanowym są doskonałym wyborem dla miłośników intensywnego smaku i aromatu chrzanu. Można je podać z ziemniakami lub ulubionymi warzywami, takimi jak szparagi czy fasolka szparagowa. Przepis na steki w sosie chrzanowym Oczyść steki z nadmiaru tłuszczu i osusz je papierowym ręcznikiem. Następnie oprósz solą i pieprzem z obu stron. Rozgrzej patelnię na … Dowiedz się więcej

Dip chrzanowo-twarogowy

Przepis na dip chrzanowo-twarogowy jest dosyć prosty, potrzebne nam będą następujące składniki: 3 łyżki startego chrzanu 20 dkg półtłustego białego twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka posiekanego szczypiorku cukier i sól do smaku Twaróg należy zmiksować ze śmietaną, następnie dodać chrzan, żółtko oraz szczypiorek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Posolić i pocukrzyć … Dowiedz się więcej