Knedle z wędzonką

Składniki niezbędne aby przygotować knedle z wędzonką: 12 dag bułki czerstwej (3 kajzerki) 35 dag mąki 2 dag margaryny 15 dag boczku wędzonego 200 ml mleka 1 jajko 5 g proszku do pieczenia sól, majeranek, bazylia Bułkę należy pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm i zrumienić na margarynie. Boczek ugotować, wystudzić, pokroić w… Czytaj dalej Knedle z wędzonką

Dip chrzanowo-twarogowy

Przepis na dip chrzanowo-twarogowy jest dosyć prosty, potrzebne nam będą następujące składniki: 3 łyżki startego chrzanu 20 dkg półtłustego białego twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka posiekanego szczypiorku cukier i sól do smaku Twaróg należy zmiksować ze śmietaną, następnie dodać chrzan, żółtko oraz szczypiorek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Posolić i pocukrzyć… Czytaj dalej Dip chrzanowo-twarogowy