Bigos wiejski

bigos wiejski

Jak przyrządzić smaczny bigos wiejski? Najpierw należy opłukać fasolę, zalać ja zimną wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać wrzątkiem i ugotować, co trwa ok. 1 godz i odcedzić. Kapustę odcisnąć i jeśli jest zbyt długa, to trochę pokroić, ale nie za bardzo. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć razem z kapustą do rondla, zalać … Dowiedz się więcej

Zupa grzybowa z kluskami ziemniaczanymi

Zupa grzybowa z kluskami ziemniaczanymi to jedno z tych dań, które kojarzy się z domowym ciepłem i tradycyjnymi smakami polskiej kuchni. To aromatyczna, sycąca zupa idealna na chłodne dni, w której bogaty smak leśnych grzybów doskonale komponuje się z delikatnymi kluskami ziemniaczanymi. Przygotowanie tej zupy wymaga trochę czasu i cierpliwości, ale efekt końcowy na pewno … Dowiedz się więcej