Bigos wiejski

Jak przyrządzić smaczny bigos wiejski? Najpierw należy opłukać fasolę, zalać ja zimną wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać wrzątkiem i ugotować, co trwa ok. 1 godz i odcedzić. Kapustę odcisnąć i jeśli jest zbyt długa, to trochę pokroić, ale nie za bardzo. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć razem z kapustą do rondla, zalać… Czytaj dalej Bigos wiejski

Dip chrzanowo-twarogowy

Przepis na dip chrzanowo-twarogowy jest dosyć prosty, potrzebne nam będą następujące składniki: 3 łyżki startego chrzanu 20 dkg półtłustego białego twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka posiekanego szczypiorku cukier i sól do smaku Twaróg należy zmiksować ze śmietaną, następnie dodać chrzan, żółtko oraz szczypiorek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Posolić i pocukrzyć… Czytaj dalej Dip chrzanowo-twarogowy