Labskaus

Labskaus

Labskaus to tradycyjne danie kuchni północnoniemieckiej, szczególnie popularne w Hamburgu. To rodzaj mięsnego gulaszu podawany z ziemniakami i innymi dodatkami. Aby je wykonać potrzebne nam będą następujące składniki. Składniki na Labskaus 750 g ziemniaków 350 g peklowanej wołowiny 150 g peklowanej wieprzowiny 2 cebule łyżka margaryny ogórki marynowane pieprz gałka muszkatołowa 1/2 ząbka czosnku 4 … Dowiedz się więcej

Knedle z wędzonką

knedle z wędzonką

Knedle z wędzonką to danie, które łączy tradycję kuchni polskiej z wyjątkowym smakiem wędzonego mięsa. To idealny sposób na urozmaicenie obiadu i zaskoczenie domowników oryginalnym, a jednocześnie klasycznym posiłkiem. Poniżej znajdziesz przepis na pyszne knedle z wędzonką. Do przygotowania knedli potrzebujemy kilku podstawowych składników. Najważniejsze są ziemniaki – najlepiej wybrać te o wysokiej zawartości skrobi, … Dowiedz się więcej