Flaki po włosku

Składniki: 1 kg flaków 100 g boczku surowego cebula 2 marchewki 2 gałązki selera naciowego szklanka białego wina litr bulionu najlepiej wołowego 2 szklanki przecieru pomidorowego parmezan albo inny starty żółty ser 2 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, oliwa sposób przygotowania Najpierw czyścimy i kroimy flaki tak jak przy przyrządzaniu polskich flaków. Następnie gotujemy je … Dowiedz się więcej

Minipizza z grilla

Aby przygotować minipizze z grilla, należy rozpocząć od przesiania mąki do miski, dodać rozpuszczone drożdże do ciepłej wody i pozostałe składniki. Następnie wyrabiamy zwarte, gęste ciasto i zostawiamy je do wyrośnięcia. Sos pomidorowy mieszamy z bazylią i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy … Dowiedz się więcej