Przygotowanie rolad z kurczaka jest dość proste – w celu uzyskania 4 pojedynczych piersi z kurczaka, należy każdą podwójną pierś przeciąć na pół. Jeden kawałek zostawiamy na później – przyda się do przygotowania nadzienia. Następnie każdą z trzech pozostałych piersi przykrywamy folią do żywności i rozbijamy je tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy plaster solimy i… Czytaj dalej Rolady z kurczaka
Tag: piersi z kurczaka
Kurczak po hindusku z morelami
Kurczak po hindusku Kurczak po hindusku z morelami to pyszne danie, które łączy w sobie intensywne smaki i aromaty. Składniki potrzebne do przyrządzenia kurczaka po hindusku z morelami 0,5 kg piersi z kurczaka dwie duże cebule trzy łyżki puree z pomidorów smażone morele śmietanka 12 majonez curry, pieprz i sol Piersi z kurczaka kroimy w… Czytaj dalej Kurczak po hindusku z morelami