Zupa grzybowa z kluskami ziemniaczanymi

składniki 2 garście grzybów suszonych 1,5 l. wody, 3 kostki rosołowe grzybowe ok. 1 szklanki soku z kapusty kiszonej lub woda z obgotowanej kapusty na bigos 1/2 szklanki śmietanki ½ szklanki mąki pszennej 20 dag dowolnego mięsa 10 średnich ziemniaków 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 jajko sól Sposób przygotowania: Grzyby krótko namoczyć, umyć i… Czytaj dalej Zupa grzybowa z kluskami ziemniaczanymi

Schab faszerowany

Oto sposób na przyrządzenie faszerowanego schabu: Aby przygotować faszerowany schab, należy dokładnie umyć mięso i osuszyć. Następnie długim nożem trzeba naciąć schab, tworząc tzw. kieszeń. Przygotować farsz, który składa się z żółtka, masła, namoczonej bułki, zielonego pieprzu z zalewy, podsmażonych grzybów i drobno posiekanej cebuli, ubitej piany z białek oraz posiekanej natki pietruszki. Wszystkie składniki… Czytaj dalej Schab faszerowany