Knedle z wędzonką

Składniki niezbędne aby przygotować knedle z wędzonką: 12 dag bułki czerstwej (3 kajzerki) 35 dag mąki 2 dag margaryny 15 dag boczku wędzonego 200 ml mleka 1 jajko 5 g proszku do pieczenia sól, majeranek, bazylia Bułkę należy pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm i zrumienić na margarynie. Boczek ugotować, wystudzić, pokroić w… Czytaj dalej Knedle z wędzonką

Flaki po włosku

Składniki: 1 kg flaków 100 g boczku surowego cebula 2 marchewki 2 gałązki selera naciowego szklanka białego wina litr bulionu najlepiej wołowego 2 szklanki przecieru pomidorowego parmezan albo inny starty żółty ser 2 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, oliwa sposób przygotowania Najpierw czyścimy i kroimy flaki tak jak przy przyrządzaniu polskich flaków. Następnie gotujemy je… Czytaj dalej Flaki po włosku