Bigos wiejski

bigos wiejski

Jak przyrządzić smaczny bigos wiejski? Najpierw należy opłukać fasolę, zalać ja zimną wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać wrzątkiem i ugotować, co trwa ok. 1 godz i odcedzić. Kapustę odcisnąć i jeśli jest zbyt długa, to trochę pokroić, ale nie za bardzo. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć razem z kapustą do rondla, zalać … Dowiedz się więcej

Pasztet wielkanocny

pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny to jedno z tradycyjnych dań, które pojawia się na polskich stołach podczas świąt wielkanocnych. Aromatyczny, delikatny i pełen smaku, pasztet jest doskonałym dodatkiem do świątecznego stołu, świetnie sprawdza się zarówno jako przystawka, jak i główne danie. Przygotowanie pasztetu wymaga nieco czasu i staranności, ale efekt końcowy jest tego wart. Poniżej znajduje się przepis … Dowiedz się więcej